Vissza az orvosokhoz
Vissza az orvosokhoz

Dr. Bukovinszky Éva

(Gyermek háziorvos)

1976-ben végeztem a SOTE Általános Orvos Szakán, de már a végzést megelőző évben a ”mélyvízbe” kerültem: egy évig az Országos Mentőszolgálatnál teljesítettem szolgálatot. A diploma megszerzése után 1979-ig a Jászberényi Városi kórház Csecsemő- és gyermekosztályán voltam osztályos orvos, majd 1979 és 1983 között a Hatvani Városi Kórház Csecsemő-, gyermek és újszülött osztályán láttam el a gyermekorvosi teendőket.1982-ben szakvizsgáztam. majd 1983-tól Budapesten a X. kerületben kezdtem dolgozni csecsemő- és gyermek háziorvosként, és mind a mai napig ebben a kerületben rendelek. 2000-től az ÁNTSZ X.kerületi gyermek háziorvos szakfelügyelőjeként is segítettem a kerületi gyógyító munkát. 2013-ban Beretzky Endre-díjat kaptam.

A folyamatos szakmai fejlődés elengedhetetlen a gyógyításban, ezért rendszeresen részt veszek szakmai konferenciákon, képzéseken. 2004-ben szereztem meg a homeopátiás terapeuta diplomámat (CEDH). A szakmai elvem, hogy mindig az egész gyerek fontos, ezért a gyógyítás folyamatában nemcsak az akut betegséget, hanem az egész gyermeket ’tetőtől-talpig’ igyekszem figyelembe venni és személyre szabni az ellátást.

Ez a rendelés alkalmat arra, hogy a gyermek vizsgálatára több idő jusson, ugyanakkor az időpontra való bejelentkezés lerövidíti az orvosi rendelőben töltött időt, és lehetővé teszi, hogy ne kelljen hosszasan várakozni a többi beteg gyermek között.. Az akut problémákon felül a rendelés egyebek közt lehetőséget biztosít egyes védőoltások megszerzésére (külföldi utazások), konzultációra, prevenciós tanácsadásra. A laboratóriumi háttér és más szakorvosok könnyebb elérhetősége (például a gyermekkorban igen gyakori fül-orr- gége területeket érintő panaszok azonnali ellátása) gyorsabb ellátást tesznek lehetővé. A jól szervezett orvos-szakmai háttér tehát együttesen segítheti a gyógyulást.

Jelenlegi munkahelyek

  • Budapesten a X. kerületben csecsemő- és gyermek háziorvos

Korábbi munkahelyek

  • Országos Mentőszolgálat
  • Jászberényi Városi kórház Csecsemő- és gyermekosztályán osztályos orvos
  • Hatvani Városi Kórház Csecsemő-, gyermek és újszülött osztályán gyermekorvosi teendők
  • ÁNTSZ X.kerületi gyermek háziorvos szakfelügyelő, kerületi gyógyító munka

Tanulmányok

  • SOTE Általános Orvos Szak
  • Homeopátiás terapeuta diploma (CEDH)
  • Rendszeresen szakmai konferenciák, képzések

Tudományos karrier

  • 2013-ban Beretzky Endre díj

Nagyon elégedett vagyok mindennel! Várakozási idő szinte nem is volt, nagyon kedves az orvos és a recepciós is.
Kiss Andrea
Budapest, 25