Vissza a Fül orr gégészet oldalra

Felnőtt fül orr gégészet

Az emberi testben előforduló leggyakoribb megbetegedések a felső légutakat érintő fertőzéses kórképek. A szezonális megjelenést mutató orrgarat meghűlés ( nátha), füldugulás (fülkürthurut), az arc és homloküreg gyulladások, torok és mandulagyulladások, az allergia, kínzó tüneteikkel gyakran kényszerítik a beteget háziorvoshoz, fül-orr-gégészhez.

Kevesen tudják, hogy a tartósan duzzadt orrnyálkahártya tartós levegőtlenséget okozhat a melléküregeinkben, illetve a fülünkben következményes gyulladásokat, melyek később tartóssá válhatnak. A szájüreget, garatot, orrmelléküregeket, mandulákat, gégét, nyálmirigyeket, füleket, egyensúlyozó szervet érintő betegségek a nyaki duzzanatok és az allergia jórészt konzervatív gyógyszeres kezeléssel meggyógyíthatóak, számos esetben, például ha a gyulladás idültté-krónikussá válik már csak sebészeti megoldások a célra vezető eljárások.

Néhány betegség kapcsán társszakmák segítségével közösen tudunk végleges diagnózishoz jutni. Bizonytalan eredetű nyaki duzzanat esetén például „szövettanász” és radiológus, szédülés vagy fejfájás esetén neurológus, gombócérzés esetén a torokban gasztroenterológus, idült melléküreggyulladás esetén fogászati vizsgálat egészíti ki a fül-orr-gégészeti szakvizsgálatot.

Szeretnénk felhívni a figyelmet a daganatos megbetegségek korai felismerését szolgáló szűrővizsgálat fontosságára, kifejezetten a masszív dohányosok, illetve a betegség családi halmozódása esetén.

Klinikánkon lehetőség van krónikus kórképek gondozására, gyógyszerfelírásra, képalkotó vizsgálatok megtekintésére (röntgen, CT, MRI), konzultációs beszélgetésre, allergia gyanú esetén PRICK bőrteszt elvégzésére, munkahelyi és iskolai alkalmassági vizsgálatokhoz szükséges hallásküszöb mérésre.

Kapcsolódó orvosaink

Gyorsan kaptam időpontot, a gyermekem pedig szakszerű ellátást. Nyugodt környezet, jófej dokik! Köszönöm
Szabó Enikő
Budapest, 27