Gasztroenterológia magánrendelés

A gasztroenterológia az emésztőszervi panaszokkal, tünetekkel, megbetegedésekkel, azok diagnosztizálásával, gyógyításával, krónikus betegségeinek gondozásával foglalkozó tudományág.

Szolgáltatásaink

Vastagbéltükrözés

Az emésztőszervi endoszkópos (más néven tükrözéses) vizsgálatokat a gasztroenterológiai szakrendelés keretein belül végezzük, a tápcsatorna betegségeinek kiderítésére hivatottak. Részletek

Hasi és kismedencei ultrahang

Budapesti központunkban a gasztroenterológiai vizsgálatok részét képezi a hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat. Ez egy igen gyakran alkalmazott, terhesség alatt is veszélytelen, fájdalmatlan, noninvazív, gyakorlatilag korlátlanul ismételhető diagnosztikus eljárás. Részletek

Gyomorballon

Az elhízás a civilizált világ hatalmas problémája, mely nem kizárólag esztétikai jellegű, hanem komoly népegészségügyi probléma is egyben, számos, általa okozott, vele összefüggésben kialakuló/kialakulható betegség révén, melyek kezelése az egészségügy számára komoly kihívást jelent minden szempontból. Részletek

H2 kilégzés vizsgálat

A hidrogén (H2) kilégzési teszt laktóz, fruktóz és egyéb szénhidrát-intolerancia, valamint kontaminált vékonybél szindróma, a vékonybél tranzitidő kimutatására használatos vizsgálómódszer. Részletek

Laboratóriumi diagnosztika

A labordiagnosztika definíció szerint: Emberi szövetrészletek (pl. vér) és biológiai produktumok (pl. vizelet, széklet, sebváladék) laboratóriumi körülmények közötti fizikai, kémiai és biológiai módszerekkel való vizsgálata. Részletek

Helicobacter szűrés

A Helicobacter pylori (H. pylori) bacilus a felelős a gyomor bélrendszeri fertőzések kialakulásáért. A gyomor első számú ellenségeként tartják számon. A gyomorban megtelepedve károsítja annak nyálkahártyáját, hurutot vagy fekélyt, esetleg gyomorrákot váltva ki. Rendkívül fontos a beazonosítása és semlegesítése.
Részletek

Gasztroenterológia bemutatása

Régebben az orvostudományon belül a belgyógyászat része volt, azonban az utóbbi évtizedekben - mind a diagnosztikában, mind a kórélettani ismeretekben, mind a terápiás lehetőségekben - történt robbanásszerű fejlődés következtében önálló tudományággá vált.

Ez egy igen komplex szakterület, mely magába foglalja a nyelőcső, a gyomor, a vékony-, a vastagbél, a végbél, a máj, az epehólyag és epeutak, valamint a hasnyálmirigy kóros állapotainak, működésbeli, ún. funkcionális zavarainak, szervi megbetegedéseinek vizsgálatát és kezelését egyaránt (pl. fejlődési rendellenességek, fertőzések, gyulladásos, daganatos elváltozások).

Ezen szervek megbetegedése, vagy annak csak gyanúja esetén is ajánlott gasztroenterológus szakorvoshoz fordulni.

Sokszor az emésztőszervek megbetegedései - még akár a klasszikus tünetek megjelenése előtt - egyéb szervi tünetekben nyilvánulhatnak meg, ezek lehetnek bőr-, ízületi-, vagy akár szemtünetek is.

Budapesti magánintézményünk gasztroenterológiai szakrendelésének keretein belül szakorvosaink fogadják Önt, bármilyen emésztőszervi panasza is legyen, modern diagnosztikai eszközeink segítségével igyekeznek megállapítani a háttérben álló kórállapotot, betegséget, és egyúttal egyénre szabott korszerű kezelési módot  is javasolnak (ez lehet életmódbeli, diétás, gyógyszeres, vagy akár műtéti is).

Komoly betegség is járhat enyhébb tünetekkel?

Sajnos igen. Súlyos betegség is lehet kialakulóban, amelyet kezdetben csak alig észrevehető tünetek kísérnek. Olyan „hétköznapi” panaszok, mint a puffadás, hasmenés, székrekedés vagy gyomorégés árulkodhatnak komolyabb problémáról is. A legtöbb betegség ugyanakkor, ha időben felismerik, nagyobb eséllyel gyógyítható.

Várjuk Önt budapesti gasztroenterológia rendelőnkben akkor is, ha enyhébb, kevésbé súlyos tünetekkel jelez az emésztőrendszere!

Amennyiben olyan tünetek teszik kellemetlenné napjait, mint erős hasi fájdalom, véres vagy szurokfekete széklet, lázas állapot, amelyhez az emésztőrendszer valamely szervének nem megfelelő működése társul, esetleg rövid idő alatt bekövetkező nagyfokú testsúlycsökkenést tapasztal, a lehető leghamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot, jelentkezzen be központunkba, mert ellenkező esetben tovább súlyosbodhat a betegsége. Tegyen megelőző lépéseket, ne várja meg egy súlyos betegség kialakulását!

Központunkban Ön is igénybe veheti gasztroenterológia szűrővizsgálatainkat, amelyeket annak érdekében végzünk, hogy időben kiszűrjük és diagnosztizáljuk az emésztőszervi megbetegedéseket, a szervek kóros elváltozásait.

Milyen vizsgálati lehetőségeket tud igénybe venni intézményünkben?

Magánintézményünkben rendelkezésre áll a pontos diagnózis felállításához szükséges vizsgálati lehetőségek széles tárháza, úgymint:

 • fizikális orvosi vizsgálat,
 • labordiagnosztika (vér-, vizelet-, székletvizsgálat),
 • ultrahang diagnosztika (has-, kismedence, stb.),
 • kilégzési tesztek (H2 - hidrogén kilégzés vizsgálat),
 • endoszkópos vizsgálatok (gyomortükrözés=felső panendoszkópia=gasztroszkópia, valamint  vastagbéltükrözés=kolonoszkópia),
 • esetleges társ-, vagy kísérőbetegség gyanúja esetén lehetőség van intézményünkön belül más szakorvoshoz irányítani pácienseinket (pl. kardiológus, fül-orr-gégész, bőrgyógyász, sebész, tüdőgyógyász, nőgyógyász, pszichiáter), és őt bevonva, vele közösen irányítani a beteg gyógyulását.

Lehetőségünk van a kórisme pontosabb felállításához egyéb, speciális képalkotó vizsgálómódszerekre beutalókat adni, mint pl. röntgen, CT, vagy MR, vagy Helicobacter pylori kilégzési teszt (C13/C14 UBT).

Ezen diagnosztikus módszerek segítenek a pontos diagnózis felállításában.

Az Ön rendelkezésére állnak szakorvosaink és asszisztenseik központunkban, recepciós kollégáink várják az Ön hívását, megkeresését bármilyen emésztőszervi panasz, tünet esetén.

Mik a leggyakoribb emésztőszervi panaszok, melyekkel gasztroenterológushoz szoktak fordulni?

A következő panaszok, tünetek esetén:

 • hasi diszkomfort, vagy fájdalom,
 • hasi puffadás, teltségérzet, émelygés, hányinger, hányás,
 • gyomor- vagy nyelőcsőégés, rossz lehellet, kellemetlen szájszag
 • testtömeg csökkenése, fogyás,
 • megváltozott széklet és székelési szokások (híg, vagy nagyon kemény, több napig elmaradó széklet, vagy ezek váltakozása, furcsa színű, szurokfekete, vagy véres székletek)

Árak

Konzultációk

Első konzultáció, 30-40 perc22000 Ft
Kontroll konzultáció12000 Ft
Recept írás2000 Ft

Altatások

Altatás40000 Ft
Altatás 2 vizsgálathoz45000 Ft

Tükrözések

Gyomortükrözés(gasztroszkópia)35000 Ft
Vastagbéltükrözés(kolonoszkópia)45000 Ft
Rövid vastagbéltükrözés(szigmoidoszkópia)29000 Ft

Beavatkozások

Szövettani 1 mintavétel9500 Ft
Szövettani 2 mintavétel13500 Ft
Szövettani 3 mintavétel16500 Ft
Endoszkópos polipeltávolítás 1 polip11000 Ft
Endoszkópos polipeltávolítás 2 polip22000 Ft
Endoszkópos polipeltávolítás 3 vagy több polip30000 Ft

Kiegészítő vizsgálatok

H2 kilégzési teszt laktulóz vagy laktóz15000 Ft
Fruktóz kilégzési teszt15000 Ft
H2 kilégzési teszt laktóz és laktulóz 2x180 perc25000 Ft
Helicobacter kilégzési teszt18000 Ft
Hasi ultrahang19000 Ft
Hasi és kismedencei ultrahang32000 Ft

Gyomorballon behelyezés

Konzultáció22000 Ft
Hasi ultrahang19000 Ft
Kardiológia EKG22000 Ft
Gyomortükrözés35000 Ft
Gyomor ballon 6 hónapos700000 Ft
Gyomor ballon 12 hónapos890000 Ft
Altatás40000 Ft
6 hónapos gyomorballon összesen838000 Ft
12 hónapos gyomorballon összesen1028000 Ft

Gyomorballon kivétel

Altatás40000 Ft
Gyomortükrözés35000 Ft
Összesen75000 Ft

Áraink 2018.07.01-től érvényesek.

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Kapcsolódó orvosaink

Kapcsolódó híreink

Mik a reflux általános tünetei?

A refluxbetegség a modern világ egyik gyakori problémája azoknál az embereknél, akik stresszes és mozgásszegény életmódot élnek, mindemellett pedig a táplálkozásukra sem figyelnek oda.
Részletek
Gyorsan kaptam időpontot, a gyermekem pedig szakszerű ellátást. Nyugodt környezet, jófej dokik! Köszönöm
Szabó Enikő
Budapest, 27