Fül orr gégészet magánrendelés

A fül orr gégészet a szájüreg, a garat, a gége, valamint a halló-, szagló- és ízlelőszervek tudományaként az egyik leggyakrabban igénybe vett orvosi szolgáltatás. A szakterület jellemzője a konzervatív és sebészeti kezelés kombinált alkalmazása. A hatékony gyógykezelés kiválasztásához modern diagnosztika eljárások állnak rendelkezésre klinikánkon.

Szolgáltatásaink

Gyermek fül orr gégészet

A szülők gyermekeikkel leggyakrabban fertőzéses eredetű betegségek kapcsán fordulnak fül-orr-gégészhez. Gyakoriságuk oka a kisgyermek immunrendszerének éretlensége és a közösségbe kerülés együttesen. Részletek

Felnőtt fül orr gégészet

Az emberi testben előforduló leggyakoribb megbetegedések a felső légutakat érintő fertőzéses kórképek. A szezonális megjelenést mutató orrgarat meghűlés ( nátha), füldugulás (fülkürthurut), az arc és homloküreg gyulladások, torok és mandulagyulladások, az allergia, kínzó tüneteikkel gyakran kényszerítik a beteget háziorvoshoz, fül-orr-gégészhez. Részletek

Hallásvizsgálat

A hallásunk az életkorral romlik, de egyszerű nátha, allergia, orrpolyp vagy nagyobb orrmandula és vírusfertőzések kapcsán is tapasztalhatjuk a hallás csökkenését. Részletek

Csecsemő hallásvizsgálat

A csecsemő hallásáról tájékozódni kooperáció hiányában nehéz. Fejlődése során hang hatására kiváltható reflexes mozdulatok, később komplett mozgássorozat biztosít bennünket hallásának épségéről. Részletek

Gége, nyelvgyök és szájüregi rákszűrés

Gombócérzés a torokban, köhögés, szájszárazság. Főleg dohányosoknál lépnek fel gyakran ezek a tünetek. Az ember megpróbálja magát különböző érvekkel megnyugtatni, de a sok álmatlan éjszaka és nyugtalan gyötrődés helyett érdemesebb a helyzetet gyorsan tisztázni és az okokra fényt deríteni. Részletek

Fül orr gégészeti magánrendelésünk

A fül orr gégészeti magánrendelés a beteg panaszainak meghallgatásával kezdődik. Egy áttekintő, minden korábbi betegségre kiterjedő felmérő beszélgetést követően dönti el az orvos, hogy milyen további vizsgálatokra van szükség a probléma feltérképezéséhez.

Feltétlenül forduljunk fül orr gégész szakorvoshoz, amennyiben:

  • három hétnél tovább tartós rekedtséget tapasztalunk
  • váratlan halláscsökkenés, szédülés vagy fülzúgás lépett fel
  • a középfül gyulladása az átlagosnál gyakoribb
  • több tapintható nyirokcsomó jelenik meg a nyakon, vagy
  • korábban nem számottevő méretű nyirokcsomó jelentős növekedést mutat
  • hirtelen fájdalmas duzzanat jelentkezik a nyakon, arcon
  • nyelési képtelenség
  • ismétlődő vagy heves orrvérzés esetén

Mi történik egy fül orr gégészeti vizsgálat során?

A fül esetén

A külső hallójáratok és a dobhártyák vizsgálata fültölcsérrel, otoszkóppal és mikroszkóp segítségével történhet. Hallószervünk működésének épségéről hangvillavizsgálatokkal, tympanometriával, süketkamrában elvégzett hallásméréssel, csecsemők és újszülöttek eseték otoacusticus emissioval tájékozódunk. Egyes fülbetegségek diagnosztikájának szerves része a képalkotó (CT, MRI) vizsgálatok. Orvosaink szükség esetén beutalóval ellátva a megfelelő képalkotó diagnosztikai központba irányítják betegeinket.

Az orr esetén

Az orr külső vázának megtapintása orrcsont törés gyanúja esetén elengedhetetlen. Az orrmelléküregek kopogtatási érzékenység-vizsgálata felhívhatja a figyelmet az orrmelléküreg gyulladásaira.  Az orr alapvizsgálata orrspekulummal (fém orrnyílás feltáró eszköz ) történik. Az orr merev endoszkópos vizsgálata (rhinoszkópia) pontosabb betekintést ad a szerv és az orrgarat illetve a fülkürtök állapotáról. Az orrüreg áttekintésére hajlékony fiberoszkópot is alkalmazhatunk. Az eszközös vizsgálatok fájdalommentesen elvégezhetőek felszíni érzéstelenítés után. Az orr váladékának mikrobiológiai tenyésztésére is szükség lehet adott esetben (orrváladék leoltás).

A szájüreg és szájgarat esetén

A szájüreg és garat vizsgálata nyelvlapoc segítségével a szem ellenőrzése mellett történik. Ennek során a nyelv, szájfenék, a pofák belfelszínei, a fogíny, a garatmandulák, lágy és keményszájpad, a hátsó garatfal teljes áttekintése megtörténik. A garatmandulák lapoccal történő összenyomása a szerv esetleges gennytartalmáról informál. A szájüreg és a garat nyálkahártyájáról mikrobiológiai tenyésztés érdekében mintavételezés történhet (garatváladék leoltás).

A nyelvmozgató ideg funkciójáról tájékozódunk a nyelv megmozgatására való felszólítással. A nyálmirigyekből enyhe masszázs alkalmazása mellett tiszta nyálat nyomhatunk ki a természetes szájadékokon át a szájüregbe. Az arc izmait beidegző arcideg funkciót a szem eröltetett becsukásával, a homlok ráncolásával, mosolygással, a pofazacskók felfújatásával vizsgáljuk.

A gége és algarat esetén

Az algarat és a gége a szájüregen keresztül nem látható, ezért vizsgálatához szükség van a beteg közreműködésére. Egy előmelegített nyeles tükör segítségével a nyelv kiöltése mellett az orvos enyhe húzást gyakorol a páciens nyelvére annak érdekében, hogy feltáruljon a nyelv alatti és mögötti algarat térség illetve a gége. Amennyiben anatómiai okokból a terület áttekintése az indirekt tükrözéssel nem lehetséges, 90 fokos laringoszkópot, vagy laringo-fiberoszkópot alkalmazunk.

A kellemetlen garatreflex (öklendezés) kivédése céljából természetesen lehetőség van a garat helyi érzéstelenítésére. A terület pontosabb feltérképezéséhez nyaki ultrahang, nyaki CT vagy MRI vizsgálatokra is szükség lehet, előjegyzés és a beutaló elkészítése céljából orvosaink készséggel állnak rendelkezésre.

A nyak esetén

A nyak vizsgálata külső, tapintásos módszerekkel történik. A vizsgálat során a fül mögötti terület (mastoid csont), a nagy nyálmirigy régiók, a nyaki nyirokcsomó régiói, a pajzsmirigy és a kulcscsont feletti területek, illetve a nyak hátsó területének ellenőrzésére van lehetőség, a diagnózis felállításához képalkotó vizsgálatok, aspirációs citológiai vizsgálatra lehet szükség.

A nyak ultrahang vizsgálatára lehetőség van klinikánkon.

Árak

Teljes körű fül-orr-gégészeti vizsgálat 20 percben24000 Ft

Vizsgálatok melyek díját az alapvizsgálat tartalmazza

Konzultáció-leletértékelés Ft
Recept-felírás Ft
Kiértékelés és tanácsadás Ft
Impedancia mérés (Tympanometria és Strapedius reflex vizsgálat) Ft
Endoszkópos vizsgálat (gége, orrmelléküregek) Ft
Fülmosás Ft
Orr melléküreg ultrahangos vizsgálata Ft
Orrvérzés csillapítása: Ft
Kauterrel (égetés) Ft
Tamponnal Ft
Idegentest eltávolítása Ft
Hallójárat kezelése Ft

Vizsgálatok melyek díját az alapvizsgálat nem tartalmazza

Kontroll vizsgálat (egy hónapon belül)14000 Ft
Hallásvizsgálat teljes körű fül orr gégészeti vizsgálattal együtt 30000 Ft
Nyelvfék felszabadítás28000 Ft
Fülzúgás vagy szédülés – egyensúlyvizsgálat – teljes körű fül orr gégészeti vizsgálattal34000 Ft
Fülzúgás és szédülés – egyensúlyvizsgálat – teljes körű fül orr gégészeti vizsgálattal39000 Ft
szombat – vasárnapi, ünnepnapi ügyeleti díj4000 Ft

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Kapcsolódó orvosaink

Kapcsolódó híreink

Gyorsan kaptam időpontot, a gyermekem pedig szakszerű ellátást. Nyugodt környezet, jófej dokik! Köszönöm
Szabó Enikő
Budapest, 27