Vissza a Fül orr gégészet oldalra

Gyermek fül orr gégészet

A szülők gyermekeikkel leggyakrabban fertőzéses eredetű betegségek kapcsán fordulnak fül-orr-gégészhez. Gyakoriságuk oka a kisgyermek immunrendszerének éretlensége és a közösségbe kerülés együttesen.

Gyakori problémák a virális eredetű nátha, garat és mandulagyulladások, a megnagyobbodott orrmandula okozta fülkürthurutok, savós, gennyes középfülgyulladások és egyre gyakoribb az allergia megjelenése gyermekkorban is. Szeretettel várjuk fiatalkorú pácienseinket orr és garatmandula problémával, felső légúti betegségekkel, középfülgyulladással, nyaki nyirokcsomó problémával, halláscsökkenéssel.

A nagyra nőtt orrmandula a kisgyermekkor leggyakoribb fül-orr-gégészeti problémája halláscsökkenést, orrdugulást, középfülgyulladást, nem múló náthákat, visszatérő melléküreggyulladást, horkolást, szájlégzést, bamba arcot kölcsönözhet a kisgyermeknek, a szerv gyulladása nyaki nyirokcsomó duzzanatot, a gyermekkori asthma tüneteinek fellángolását okozhatja.

Az újszülöttkori és csecsemő hallásszűrést klinikánkon jelenleg OAE (otoakusztikus emissio) készülékkel és tympanométerrel végezzük. Lehetőség van a gyermek érettségétől függően süketkamrában végzett hallásküszöb mérésre is. Orrmandula és garatmandula műtétek kórházi hátterét klinikus munkatársaink biztosítják.

A legkisebbeket otthonos környezet, barátságos hangulat várja klinikánkon.

Kapcsolódó orvosaink

Gyorsan kaptam időpontot, a gyermekem pedig szakszerű ellátást. Nyugodt környezet, jófej dokik! Köszönöm
Szabó Enikő
Budapest, 27