Ultrahang vizsgálat

Rendelési idő

 • Szerda 15:00 - 19:00
 • Szombat 12:30 - 15:30

Rendelési cím

 • Árvai Medical Center 1165 Budapest Nyílhegy utca 4.
Időpontfoglalás Visszahívást kérek Ismertető megtekintése Árak

Ismertető

Ultrahang
bemutatása

Ultrahang vizsgálatok, általános bemutató

A leggyakoribb panasz, mellyel hozzánk fordulnak a bármilyen jellegű hasi fájdalom, mely lehet akut, de lehet régóta fennálló különböző eredetű fájdalom is. Akár akut, akár régebb óta fennálló hasi panaszok esetén vasárnap kivételével a betegeink számára rövid időn belül elérhető a vizsgálat. Ugyancsak elsődleges a hasi ultrahang vizsgálat a gasztroenterológiai kivizsgálásban. Itt tudni kell a betegeknek, hogy semmilyen 4D és 5D ultrahanggal nem váltható ki sem a gyomor-, sem a vastagbéltükrözés. A hasi nagyerek és a veseerek vizsgálata bizonyos krónikus vese betegségek esetén jó támpontot ad.

A pajzsmirigy betegségek (melyek egyre gyakoribbak) kivizsgálásában és nyomon követésében a labor vizsgálatokkal együtt az ultrahangvizsgálat alapvető jelentőségű.

A nyaki daganatok nagy része, akár elsődlegesek, akár másodlagosak jól kimutathatók ultrahanggal. A nyirokcsomó megnagyobbodások szintén, melyek többsége szerencsére jóindulatú, úgynevezett reaktív, fertőzést követő nyirokcsomó megnagyobbodás, mely ultrahanggal aránylag jól elkülöníthető.

A here ultrahang viszonylag ritka, de gyors és pontos diagnosztikus eljárás a heredaganatok kimutatásában, valamint a heresérülések és a here érelváltozásainak kimutatásában, melyek a nemző képességet befolyásolhatják.

A lágyrészek közül ki kell emelnünk még az izületek lágyrészeinek vizsgálatát, melyek az izületi betegségek esetén röntgen felvétel birtokában szintén alapvető fontosságú. Törés kimutatására nem alkalmas az ultrahang.

Az erek vizsgálatában a leggyakoribb vizsgálati kérés a nyaki verőerek doppler ultrahang vizsgálata, mely lehet szűrő jellegű. Jó támpontot ad a centrális és a perifériás artériák állapotára vonatkozólag. Magasvérnyomás, szívbetegségek esetén ajánlott elvégzése és évenkénti kontrollja. A perifériás artériák vizsgálata doppler ultrahanggal akár szűrőjelleggel öröklött érszűkület esetén, akár panaszok esetén-végtag fájdalom, hideg végtag, lábikragörcsök, rövid ideig tartó járás után fájdalom, gyors és pontos vizsgálati módszer. A végtagok mélyvénás trombózisának kimutatására és vénás keringésének vizsgálatára a doppler ultrahang vizsgálat alkalmas.

Daganatos betegségek nyomon követésében, áttétek kizárásában a hasi ultrahang, lágyrész ultrahang, nyirokcsomó régiók ultrahang vizsgálata alapvető diagnosztikus vizsgálati módszer.

Az emlődiagnosztikában a panaszoktól függően 35-40 év alatt elsődlegesen választandó módszer az ultrahang vizsgálat. A 40 év feletti nők emlő vizsgálata a mammográfiával kezdődik, mely nem fájdalmas. Kiegészítésként ultrahang javasolt és továbbiakban az emlő kivizsgálásában mind nagyobb szerepe van a kontrasztanyagos emlő MR vizsgálatnak. Az emlőimplantátum sérülésének kimutatására az emlő MR a hivatott.

Végül a legfontosabb a jövő, a csecsemők komplex ultrahang vizsgálata. Kiterjed a koponyára, a hasra, és a csípőkre, 4-8 hetesen a legjobb elvégezni. A leggyakoribbak a vesék fejlődési variációi, melyek legtöbbször egy éves kor alatt spontán megszűnnek. A csípők korai szűrésével már gyakorlatilag teljesen elkerülhető a kifejlődött csípőficam. Ritkán a koponyán belül többnyire jelentőség nélküli cysták vannak, melyekről szintén tudni kell. Igen ritkán előfordulhat a csecsemőkben is rosszindulatú daganatos elváltozás, mely ha szűréssel derül ki jó eséllyel meggyógyítható.

Ultrahang magánrendelés árak

Ultrahang árak
 • Nyaki ultrahangvizsgálat (pajzsmirigy, nyálmirigy, nyirokcsomó vizsgálat) 26000 Ft
 • Nyaki nyirokcsomó ultrahang vizsgálata 26000 Ft
 • Has- és kismedence ultrahang vizsgálata 26000 Ft
 • Has- és kismedence ultrahang vizsgálat, pajzsmirigy vizsgálattal kiegészítve 42000 Ft
 • Végtagi vénák duplex ultrahang vizsgálata 26000 Ft
 • Végtagi és törzsi lágyrész ultrahang vizsgálata 26000 Ft
 • Ugyanazon a napon két régió vizsgálata 42000 Ft
 • Hétvégi, ünnepnapi ügyeleti díj +6000 Ft

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel! Hétvégi ügyeleti díj: 6.000 Ft.
A foglalás lemondása vagy módosítása a kapott időpont előtt több, mint 24 órával ingyenes. Ebben az esetben a megfizetett összeget visszatérítjük Önnek. A 24 órán belüli lemondások, vagy meg nem jelenések esetén a kezelések árának 50%-át páciensünk köteles megfizetni.

Összes megtekintése

Egészségpénztári partnerek

Hívás