Blog
  1. Híreink
  2. A felfázás nem játék!
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. A felfázás nem játék!

A felfázás nem játék!

A felfázás nem játék!

Rossz taktika azt gondolni, hogy a felfázás a tüneteivel együtt hamar és magától elmúlik, éppen ezért a kezelést érdemes minél előbb szakember segítségével elkezdeni, hogy a húgyhólyagban felgyülemlett kórokozók szaporodását minél előbb megállítsuk és a betegséget hamar meggyógyítsuk.

Honnan ismerhetők fel a hólyaghurut kezdeti tünetei?

  • sűrű, azonnali vizelési inger
  • égető érzés vizelet ürítéskor
  • gyenge, majd erősödő alhasi fájdalmak
  • izzadás, komfortérzet csökkenése

A hólyaghurut azonban nem minden esetben azonos a felfázással, a legtöbb esetben meghűléses felfázás hatására alakul ki, ám sajnos sok esetben a húgycső közelében megtelepedő baktériumok is közrejátszanak megjelenésében.

Hólyaghurutos megbetegedés a változó korban lévő nőknél szintén gyakorta előforduló probléma, ilyenkor ugyanis a csökkent ösztrogéntermelés miatt a húgyutak normál működésében zavar keletkezik, ez pedig sajnálatos módon a kellemetlen tüneteket megjelenését okozza.

Mit tegyek a betegség megelőzése érdekében?

A húgyúti fertőzés legkönnyebb megelőzése érdekében javasolt a napi bőséges folyadék fogyasztás és ezzel egyetemben a vizelet napi gyakori ürítése annak érdekében, hogy a kórokozó baktériumok elszaporodása a hólyagban elkerülhető legyen. Mind ezek mellett nagyon fontos a megfelelő, a vesét, a derekat óvó öltözék viselete és természetesen a higiéniai szabályok betartása is.

Amennyiben a fentiekhez hasonló tüneteket észlel, keresse fel intézményünket, ahol személyre szabott ellátásáról kiváló szakembergárdánk gondoskodik.

Hívás