Blog
  1. Híreink
  2. A tökéletes fogápolás receptje
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. A tökéletes fogápolás receptje

A tökéletes fogápolás receptje

A tökéletes fogápolás receptje

Ezzel szemben a mindennapi rutin kialakításával megelőzhető a fogak romlása, későbbi elvesztése. Íme, néhány tipp a fogmosási rutinhoz és a ragyogóan tiszta fogakhoz.

Mindössze, minimum napi kétszer – A reggeli készülődés során és az esti lefekvéshez készülési rutinunkból nem hiányozhat a fogmosás. Igyekezzünk időt szánni erre a tevékenységre.

Körkörös mozdulatok – Sokaknak bizonyára evidens a helyes fogmosási technika alkalmazása, ám még mindig nagyon sokan nem mosnak helyesen fogat. Hiába a napi kétszeri, háromszori fogmosás, ha azt nem a megfelelő technikával végezzük. Ajánlott az alsó és felső fogsorokat is körkörös mozdulatokkal megmosni, mely segítségével a lepedék biztosan távozni fog. A fog rágófelszínén pedig a merőleges fogkefehasználat javasolt.

Legalább 3 perc – Egy rohanó reggelen hosszúnak tűnhet, ám a megfelelő eredmény elérése érdekében fogmosásunk tartson legalább 3 percig.

Tiszta fogíny, tiszta nyelv – Fogaink tisztítása mellett fogínyünket és a nyelvünket is karban kell tartanunk.

Napi 1 fogselyem – Naponta minimum egyszer használjunk fogselymet, amellyel fogainkat és a fogközöket kitisztítva sok kellemetlenséget spórolhatunk meg.

Szájvíz – Javasolt, hogy fogmosásainkat szájvíz használatával fejezzük be, amely segítségével az esetlegesen a szájüregben maradt baktériumok biztosan eltávolíthatók.

+1 „hozzávaló” – Ha már nagyon belelendültünk a fentiekbe, beiktatunk egy ebéd utáni fogmosási rutint is mindennapjainkba, a táskánkba rejtett fogkefénkkel, amit ha nem otthon tartózkodunk a munkahelyen, étteremben, vagy bárhol út közben előkapva használhatunk.

És ne feledjük, mindig csak azokat a fogainkat mossuk meg, amelyeket szeretnénk megtartani!

Hívás