Vissza a hírek oldalra

Allergiaszezon: Hogyan óvjuk magunkat?

(2018-08-12 )

Sokan nem tudják azonban, hogy a gyógyszeres kezelés mellett, vagy épp az allergiás megbetegedés megelőzéseképpen könnyen és gyorsan tehetünk. Miután a légúti allergiát a levegőben szálló pollenek okozzák, ezek megtapadnak az orrüregben és az orrnyálkahártyán, így okozva allergiás reakciókat.

Íme néhány hasznos tipp, hogyan és mit tehetünk az allergia ellen?

  • Az elő és legfontosabb, hogy amennyiben tudjuk, hogy allergiára hajlamosak vagyunk, igyekezzük elkerülni az allergizáló helyeket.
  • Erősítsük immunrendszerünket: ehhez például a magas C-vitami tartalmáról híres homoktövis remek segítséget tud nyújtani.
  • Érdemes rendszeresen öblögetni, kimosni sós vízzel az orrunkat, amit patikában kapható sósoldatos spray-vel könnyedén megtehetünk, ezzel nem csupán a baktériumoktól tisztítjuk meg az orrüreget, hanem még a légzés is könnyebbé válik.
  • Amennyiben szükségesnek ítéljük és a fenti módszerek egyike sem nyújt segítséget számunkra, keressünk fel szakorvost a pontos diagnózis és kezelés végett.

Szakorvos gárdán készséggel áll a gyógyulni vágyó páciensek rendelkezésére, keressen bennünket az ismert elérhetőségeken.

Gyorsan kaptam időpontot, a gyermekem pedig szakszerű ellátást. Nyugodt környezet, jófej dokik! Köszönöm
Szabó Enikő
Budapest, 27