Blog
  1. Híreink
  2. Felfázás: Mi is az a három „I”?
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Felfázás: Mi is az a három „I”?

Felfázás: Mi is az a három „I”?

Felfázás: Mi is az a három „I”?

A betegséget a legnagyobb arányban baktérium okozza, ami a húgyvezetékbe kerülve gyulladást eredményez. A felfázás visszatérő tüneteivel rengeteg nő küzd a mindennapokban, közülük is leginkább a 18-40 éves korosztály az érintett. Kialakulása lehet hajlam is vagy szervi eltérés is állhat a kór hátterében, míg szexuális úton terjedő betegségek is kiválthatnak felfázáshoz hasonló tüneteket.

Természetesen odafigyeléssel a baj meg is előzhető, ha betartjuk a felfázásra vonatkozó három „I” aranyszabályt:

  • Immunrendszer erősítés: mint minden betegség esetében, itt is igaz, hogy amennyiben az immunrendszer legyengül, kevésbé lesz ellenálló a baktériumokkal szemben. Igyekezzünk óvni immunrendszerünket, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagon táplálkozni.
  • Intimhigiénia: használjunk PH-semleges szappanokat, ne járjunk közös fürdőkbe, részesítsük előnyben a természetes vizeket.
  • Időjárásnak megfelelő öltözködés: a nyári melegben se felejtünk el magunkkal vinni egy kardigánt vagy egy pamut zoknit, amik az esti hűvösebb időben vagy egy esetleges hirtelen lehűléssel járó időszakban nagy segítség lehet.

Fontos, hogy a felfázás tüneteinek megjelenésekor ne kezdjen el senki az öngyógyításba, hanem forduljon azonnal szakorvoshoz és kérje az ő segítségét.

Hívás