Blog
  1. Híreink
  2. Hogyan neveljek olyan gyereket, aki szereti a fogmosást?
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Hogyan neveljek olyan gyereket, aki szereti a fogmosást?

Hogyan neveljek olyan gyereket, aki szereti a fogmosást?

Hogyan neveljek olyan gyereket, aki szereti a fogmosást?

Nem csupán azért, mert innen indul a fogápolás Alfaja és Omegája, hanem mert itt, ebben a korban hívhatjuk fel a figyelmet és taníthatjuk meg gyermekünknek e mindennapi tevékenység helyesen alkalmazását.

Vegyük sorra, melyek azok a legfontosabb elvek, amik mentén egy kisgyermek nem csak örömmel, de tudatosan is nekilát magától! a fogmosásnak:

Mutassunk jó példát

Gyermekünk bennünket figyelve tanul. Felfedezi, melyek azok a szokások, amelyeket nap mint nap végzünk, igyekszik leutánozni, azonosulni velük. Legyen ilyen követendő példa a fogmosás is, amely nem kell, hogy kötelező unalmas dolog legyen, hanem lehet mókás napi rutin tevékenyég is, amelyet együtt, jó példát mutatva végzünk gyermekünkkel.

Rendszeresség

Nem lehet eleget hangsúlyozni a rendszeres fogápolás fontosságát. Napi minimum kettő fogmosás mindenképpen ajánlott, ám amennyiben lehetőségünk van rá, igyekezzünk napi három fogmosásra törekedni.

A megfelelő „eszközök”

Fontos a megfelelő fogápolási eszköz és fogkrém kiválasztása. Törekedjünk arra, hogy minőségi fogkefét és fogkrémet használjunk!

„Játékosság”

Válasszunk olyan fogkefét, ami nem csak színes, de akár villogóval, vagy színes zselével is el van látva. Az ilyen fogkefék további előnye azon felül, hogy gyermekünk szívesen használja, hogy beépített villogó fénnyel is rendelkezik, így jelezni tudja a gyermek számára a fogmosás kellő hosszát.

Fogtisztító kendő a megfelelő hatékonyság eléréséhez

A kisgyermekek számára egészen 16 hónapos korig ajánlott a fogtisztító kendő alkalmazása a napi fogápolási rutin mellett, amellyel könnyedén eltávolíthatóak a fogszuvasodást okozó baktériumok. A fogtisztító kendő nem csupán jobb alternatív a natúr gézlapok helyett, hanem puha felülete gyengéden ápol, ízesített kiszerelése pedig kellemes érzetet nyújt.

És a legfontosabb, legyünk büszkék szép fogainkra, melyet gyermekünk is követendő példaként értékel majd!

Hívás