Blog
  1. Híreink
  2. Ma már nem luxus a fehér fog
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Ma már nem luxus a fehér fog

Ma már nem luxus a fehér fog

Ma már nem luxus a fehér fog

A napi rendszeres fogápolásunk mellett, a fogfehérítéssel elért csillogóan fehér fogainkkal magabiztosabb megjelenést kölcsönözhetünk mindennapjainknak.

A folyamat kétévente ismételhető meg és gondos otthoni kezeléssel kiegészítve hosszú ideig látványos hatás érhető el.

Nézzük, mit is kell tennünk a ragyogóan fehér fogakért:

Az első és legfontosabb, hogy orvosi fogfehérítés kizárólag egészséges fogakon végezhető, ezért első lépés a fogászati szakellenőrzés és az esetleges foghibák kijavítása.

A fogászati állapotfelmérést és annak eredményét tekintve kerülhet sor a fogfehérítésre.

Fontos kiemelni, hogy fogfehérítés alkalmával a fogzománc nem sérül, hiszen a fogakra felkent zseléréteg fény hatására lebomolva fejtik ki hatását, kivilágosítva ezzel az elszíneződéseket.

Érdemes megjegyezni mindezek mellett azt is, hogy a fogfehérítésnek kizárólag az eredeti fogakra van hatása, az egyéb fogpótlásokat, töméseket nem lehet kifehéríteni. Ha ilyen problémába ütköznénk, javasolt a fogpótlás előtt elvégezni a fogfehérítést és annak eredményétől függően eszközölni a fogpótlást.

Hogyan őrizzük meg fogaink fehérségét:

Fogfehérítést követően fogaink tisztítása és ezzel tisztán tartása is könnyebbé válik, eredménye hosszú távú, ám fogfehérítést követően kiemelten fontos fogaink további, megfelelő védelme. Táplálkozásunk során igyekezzünk kikerülni vagy minimálisra csökkenteni az olyan színező hatású italokat, mint a kávé, a bor, a tea, a kóla. A rendszeres dohányzás szintén fogszínező hatású. Igyekezzünk figyelni arra, hogy fogmosást követően, illetőleg gyümölcsfogyasztás után még érzékenyebb a fog zománc rétege, ami miatt könnyebben el is tud színeződni.

Megjegyezzük, hogy az orvosi fogfehérítéssel szemben az otthoni fogfehérítés nem javasolt eljárás, hiszen ebben az esetben több árnyalatnyi is lehet a színkülönbség akár minden esztétikát is nélkülözhet.

Hívás