Blog
  1. Híreink
  2. Miért félünk a fogorvostól?
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Miért félünk a fogorvostól?

Miért félünk a fogorvostól?

Miért félünk a fogorvostól?

Pedig évente mindössze minimum egy fogászati konzultáció, az apróbb lyukak, kisebb gyulladások megszüntetése, egy esetleges fogkőeltávolítás jól karban tudja tartani fogaink egészségét. Természetesen nagyon sok múlik azon is, hogy egyáltalán van e olyan tapasztalt szakember, akihez bizalommal fordulhatunk, és vele milyen kapcsolatot ápolunk.

Egy korábban átélt, rossz tapasztalat is alapot adhat a fogorvostól való félelemnek, vagy akár egy ismerőstől hallott ijesztő fogászati történet is elrettentheti a pácienst a saját fogászati kezelésétől. Manapság a fogászati kezelések már szinte teljesen fájdalommentesen vagy minimális diszkomforttal járnak csupán, a rendelőintézetekben pedig mindenhol rendelkezésre áll már a helyi érzéstelenítés lehetősége, így azt akár kérni sem kell, sőt egy hagyományos érzéstelenítés esetén még magát a szúrás helyét is bezsibbasztja a fogorvos egy speciális gél segítségével, így még a tűszúrás sem érezhető.

Miért félünk a fogorvostól?

A korábban átélt rossz fogászati emlékek miatt félelem lehet bennünk a fogászati kezelés előtt, ám egy biztos, nem érdemes megvárni azokat a fájdalmakat, amelyek már csak nagyobb beavatkozásokkal gyógyíthatók. A rendszeres kontroll vizsgálatokon való részvételünkkel, az esetlegesen a fogainkon keletkező kisebb lyukak kezelésével, az íny vagy fog gyulladásának orvoslásával hosszú időre meg tudjuk őrizni fogaink egészségét. Ne feledjük még annak lehetőségét sem, hogy az évi egy fogorvosi kontrollal akár fogorvosi dicséretben is részesülhetünk, amennyiben az orvos nem talál hibát fogainkban.

Hívás