ELOS Lézeres bőrgyógyászat

Az ELOS lézeres bőrgyógyászati kezelés korunk egyik leginnovatívabb és legmodernebb megoldása a professzionális, látványos és tartós bőrfiatalítás területén. A lézeres kezeléssel a ránctalanító hatáson felül kezelhető többek között az akne, a rosacea, sőt még a tartós szőrtelenítés is megvalósítható a segítségével.

Szolgáltatásaink

ELOS Lézeres akne kezelés

Az akne egy rendkívül kellemetlen bőrbetegség, amely nemcsak fájdalommal járhat, hanem mindemellett esztétikailag is jelentősen ronthatja megjelenésünket. Az aknés, avagy pattanásos bőr hátterében rengeteg dolog állhat, így a hormonális problémákon túl a baktériumok elszaporodása a faggyúmirigyekben, vagy faggyúdugasz kialakulása egyaránt előidézheti a kellemetlen tüneteket.

Részletek

ELOS Lézeres rosacea kezelés

A rosacea egy rendkívül kellemetlen, nehezen kezelhető és ismeretlen eredetű betegség. Rendszerint 40 éves kor körül, de mindig már fiatal felnőtteknél jelentkezik, és a szőke haj, valamint a kék szem, illetve az ezt kísérő világos bőr nagyobb rizikófaktort jelent. Bár gyógyítani nem lehet, ha időben felismerésre kerül, a megfelelő kezelés mellett nagyon jól csökkenthetők az olyan betegséget kísérő esztétikai problémák, mint például az arcvörösség.

Részletek

ELOS Lézeres szőrtelenítés

Az ELOS lézeres szőrtelenítés egy rendkívül modern technológiával végzett, biztonságos és egyben hatékony szőrtelenítési módszer, amely napjaink legjobb megoldása a szőrszálak tartós eltüntetésére. Az ELOS technológia egy szabadalmaztatott eljárás, amelynek során a hagyományos lézeres beavatkozást, avagy az optikai energiát bipoláris rádiófrekvenciával ötvözik annak érdekében, hogy a szőrszálak gyökeréig hatolva tudják kifejteni hatásukat.

Részletek

Mit kell tudni az ELOS lézeres technológiáról?

Az ELOS nem más, mint az elektromosság, az optika és a szinergia kifejezésekből álló mozaikszó. A technológia alkalmazása során az optikai energiának és a bipoláris rádiófrekvenciának a jótékony elegyítésével történik a kezelés, melyek ötvözésével sokkal kedvezőbb hatás érhető el, mintha ezeket külön-külön alkalmaznánk. Az optikai energia esetünkben többféle forrásból származhat, így beszélhetünk infravörös-, vagy IPL villanófényről, de akár diódás lézerről is. Közös bennük, hogy az elektromosságot minden esetben rádiófrekvencia adja.

ELOS lézeres bőrgyógyászat

Ezzel a párosítással a kezelések nemcsak sokkal biztonságosabbá válnak, hanem lényegesen kevesebb fájdalmat is okoznak, mint más, hagyományos formában működő lézeres eljárások.

Nagy előnye, hogy sokkal kisebb energiamennyiség kerül felhasználásra, amivel jelentős mértékben csökkenthető a bőr megégetésének kockázata, miközben a kezelés hatékonysága emelkedik, hiszen sokkal mélyebb rétegek is elérhetők ebben a formában.

Az ELOS lézeres kezelés ráadásul kiemelkedően biztonságos a barnább, erősen pigmentált bőrtípusú embereknél is.

Mire használható az ELOS lézeres kezelés?

Az ELOS lézeres bőrgyógyászati kezelés elsődlegesen bőrfiatalításra és ránctalanításra lett kitalálva, de számtalan egyéb probléma esetben is kiválóan alkalmazható. A bőrfeszesítésen túl így kezelhető vele a rosacea, a különféle értágulatok, eltüntethetők az öregedéssel járó foltok, a pigmentációs elváltozások, az akne, a seprűvénák, de kezelhető segítségével a tág pórusú bőr is. A technológia által ráadásul nemcsak a bőr stimulálható hatékonyan, hanem a tartós szőrtelenítés is elérhető általa.

Mikor nem javasolt az ELOS lézeres kezelés?

Az ELOS lézeres kezelés minden egészséges, szépülni és fiatalodni vágyó számára ideális választás, azonban vannak ellenjavallatok, amikor a kezelés tilos vagy elhalasztandó. Minden esetben tiltott például a kezelés megkezdése terhes kismamáknál, valamint pacemakerrel rendelkező embereknél, esetleg súlyos szívbetegségtől szenvedőknél. Tiltott továbbá az eljárás alkalmazása aktív herpeszes állapotban, gyulladt bőrfelületek megléte mellett, lázas állapotban, illetve tetovált-, valamint felületi fém- és egyéb protézisekkel ellátott területeken.

Szintén ellenjavallt az ELOS lézeres kezelés cukorbetegség, napfény allergia, epilepszia, daganatos megbetegedések és keringési zavarok megléte mellett. Ezen felül nem ajánlott 4 héttel a természetes vagy szoláriumos barnulás, illetve gyantázás után, valamint vérhígító- és fényérzékenységre hajlamosító gyógyszerek, vagy gyógynövények szedése mellett.

Miből áll egy ELOS lézeres kezelés?

Az ELOS lézeres kezelés első lépéseként először fertőtlenítésre kerül a páciens kezelendő bőrfelülete, majd a beavatkozást végző szakember gondoskodik a speciális védőszemüveg alkalmazásáról. A kezelés során beállításra kerül a lézerfény energiaszintje, amelyet a bőrtípushoz és a bőr reakciójához kell igazítani.

Ezt követően indul a lézeres kezelés, amely a bőrfelület méretétől és a kezelés típusától függően legalább 20, legfeljebb 60 percig tarthat. A beavatkozást követően az enyhe bőrvörösség, a kisebb duzzanatok, érelváltozások és a sötétedő pigment-foltok teljesen normálisak, ezek a későbbiekben folyamatosan elhalványulnak majd, amit elősegít a kezelés utáni bőrhűsítés.

A legtöbb esetben már az első ELOS lézeres kezeléssel látható eredmény érhető el, de a probléma mértékétől és a bőrfelület méretétől függően általában 3-5 alkalom javasolt, amit 3- 4 hetente lehet elvégezni a páciensen.

A kezeléseket érdemes lehet 6-12 havonta, egyfajta emlékeztetőként megismételni. A beavatkozás minden bőrtípuson hatékonyan alkalmazható, amire rendszerint az őszi és a téli hónapokban kerülhet sor, amikor alapesetben kevés napfény éri az emberi bőrt.

Hogyan készülhetünk fel az ELOS lézeres kezelésekre?

Az ELOS lézeres kezelések nem igényelnek a páciensek részéről különösebb előkészületeket, azonban nagyon fontos, hogy kizárólag tiszta bőrrel, smink és parfüm használata nélkül feküdjünk a lézer alá. Lényeges még, hogy a kezelés előtt 4 hétig ne menjünk szoláriumba, ne napozzunk, sőt mi több, még barnító krémet se alkalmazzunk.

Kapcsolódó orvosaink

Nagyon elégedett vagyok mindennel! Várakozási idő szinte nem is volt, nagyon kedves az orvos és a recepciós is.
Kiss Andrea
Budapest, 25