Vissza az orvosokhoz

Dr. Timár Andrea

(Fül orr gégészet)

Valamennyiünk szervezete rendelkezik egy olyan „természetes intelligenciával”, melynek révén alapvetően képes meggyógyítani önmagát, de ehhez sokszor segítség kell. Orvosként ezt a segítséget igyekszem megadni. Célom, hogy a beteggel együttműködve aktiváljuk ezt a gyógyító erőt, törekedve persze az akut tünetek, fájdalmak mielőbbi enyhítésére, megszüntetésére. Nagyon fontosnak tartom, hogy a beteg biztonságban érezze magát, részletes felvilágosítást kapjon a betegségéről, annak lehetséges okairól és kezelési lehetőségeiről.

A Semmelweis Egyetemen végzett általános orvosként fül-orr-gégészetből szakvizsgáztam, és mind felnőtt, mind gyermekkórházi gyakorlatot szereztem. 2,5 hónapos szakmai gyakorlatot töltöttem egy németországi fül-orr-gége klinikán, Karlsruhéban.

Idővel rájöttem, sokkal hatékonyabban tudok működni, ha nem csupán az akadémikus orvoslásban tanultakat alkalmazom, hanem egyénre szabottan – az adott páciens igényeitől, alkatától, tüneteitől és beállítottságától függően – kombinálom ezt a tudást mellékhatásoktól mentes, természetes módszerekkel, életmód- és táplálkozási tanácsokkal, gyógynövény-terápiával, akupunktúrával (tű nélkül is!), lágylézer terápiával, adott esetben homeopátiával és számos más módszerrel.

2008-ban Hagyományos Kínai orvoslásból tettem liszenszvizsgát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, majd lágylézer terápiás tanfolyamot végeztem. Homeopátiás kurzusokon vettem részt, valamint életmód-tanácsadást és reflexológiát tanultam. Nyitott vagyok az új gyógymódokra, módszerekre, igyekszem állandóan képezni magam. Gyermek fül-orr-gégészeti szakértőként többször szerepeltem a Kossuth Rádió „Vendég a háznál” című műsorában.

Külön kedvencem az akupunktúra – melynek fájdalmatlan, lágylézeres formája gyerekeken és „tű-fóbiásokon” is könnyedén elvégezhető -, mert azon túl, hogy nincs mellékhatása, hatékonyan tud segíteni számos olyan esetben, amikor a nyugati orvoslás eszköztára már kimerült. Ezt a módszert nem pusztán fül-orr-gégészeti problémák (arcüreggyulladás, fülzúgás, fülfájdalom, orrdugulás, szénanátha stb.), hanem számos egyéb kórállapot (pl. reflux betegség, mozgásszervi fájdalmak, fejfájások, asztma, stb.) kezelésében alkalmazom.

Kellemes, ízléses környezetben, a kiválóan felszerelt és a társszakmák egyre bővülő palettáját kínáló Árvai-Barta Med fül orr gégészeti magánrendelésén várom szeretettel korábbi és leendő pácienseimet.

Jelenlegi munkahelyek

XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat szakrendelője

Korábbi munkahelyek

  • Pest megyei Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészet Fej-nyak sebészeti Osztály
  • Heim Pál Gyermekkórház Fül-orr-gégészeti és Bronchológiai Osztály
  • Kispesti Egészségügyi Szolgálat Gyermek és felnőtt fül-orr-gégészeti szakrendelő
  • Zuglói Egészségügyi Szolgálat gyermek fül-orr-gégészeti szakrendelő

Szakmai tagság

  • Magyar Orvosi Kamara
  • Magyar Fül-Orr-Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete
  • Magyar Akupunktúrás Orvosok Egyesülete

Gyorsan kaptam időpontot, a gyermekem pedig szakszerű ellátást. Nyugodt környezet, jófej dokik! Köszönöm
Szabó Enikő
Budapest, 27